Mellom huset og veien                                                                                    Startside    Prosjekter

Sånn omtrent så det ut mellom huset og veien før vi begynte. Området er bratt og det har vært nærmest umulig å bruke gressklipper der. Ryddesag er tidkrevende og har bare blitt brukt en gang i året, hvis vi i det hele tatt har orket. Epletrærne var gamle og har ikke bært epler siden vi fikk laget kloakk med spredegrøfter for gråvannet her for ca 10 år siden. Det eneste som har vært av hageplanter er tre peoner  og noen høye stauder helt oppunder muren øverst. Disse har vært delvis overgrodd av skvallerkål.
Midt på bildet ligger det 5 kubikkmeter jord i storsekk, som optimistisk ble kjøpt inn for fem år siden - sist vi hadde kontakt med en anleggsgartner som sa seg villig til å gjøre jobben. Han dukka imidlertid aldri opp, så vi la anlegget på vent.
I år fikk vi kontakt med Molden Park &Anlegg. Vi fikk et akseptabelt tilbud og slo til.
For omtrent det samme som andre bruker på å renovere kjøkkenet sitt, har vi fått et fantastisk uterom.

Slik var ideskissen som de fikk å jobbe ut fra. Skissen er ikke helt riktig i proporsjonene, fordi jeg ikke hadde tatt mål før jeg tegnet. Øverst ved huset hadde vi opprinnelig tenkt oss en plasstøpt mur, men vi ombestemte oss og tok natursein i stedet der også.

Steinen kom fra Skøien pukkverk ved Enger i Søndre land. Den var veldig fin.

Før de begynte hadde vi stått i 28 varmegrader og felt epletrær og slått høyt gras og bringebærkratt. De måtte lage seg vei på nedsiden av tomta for å komme til. Murene ble stablet opp med under- og bakfylling av pukk og singel.

Vi fikk laget en sitteplass integrert i den ene muren.

Totalt har det blitt mellom 100 og 120 kvadratmeter nye blomsterbed. Jeg legger ut bilder etterhvert som de blir ferdig beplantet. Ved å klikke på bildene, får du fram plantelista.Rødt/lime bedOudoflinspirert bedHvitt bed

 

Deretter ble det fylt på masse og til slutt et lag med matjord på toppen. Matjorda som var innbakt i prisen, var åkerjord tilsatt grus. Den var ganske leirholdig. I tillegg kjøpte vi ca 15 kubikkmeter jord fra liljegartneriet på Hov, som ble tilsatt i bedene til slutt. Det er en kompost/sphagnumblanding med mye sand i.